Wat is reverse graffiti?

Reverse graffiti is een vorm van tijdelijk adverteren waarbij met een sjabloon of mal een uiting wordt aangebracht op straat of op een muur. Hierbij maken wij gebruik van een professionele hogedrukreiniger en spuiten een selectief stuk op de straat schoon. Reverse Graffiti ook wel omgedraaide graffiti genoemd, in plaats dat we iets aanbrengen spuiten we nu juist de viezigheid weg waarna er een tekst, logo of afbeelding zichtbaar is. Deze vorm van adverteren noemt men ook wel green graffiti of clean graffiti.

Hoe lang blijft een reverse graffiti advertentie zichtbaar op straat?

Reverse graffiti uitingen blijven over het algemeen 4 weken tot 12 maanden zichtbaar.

Hoe viezer de straatstenen of muur is hoe langer de uitingen zichtbaar zijn. Naarmate de straat weer viezer wordt vervagen de uitingen langzaam. De snelheid van dit proces is afhankelijk van de soort ondergrond, het verkeer en het weer.

Is er een vergunning nodig voor reverse graffiti?

Deze vorm van adverteren valt in een grijs gebied wat betreft de wetgeving. Voor deze vorm van adverteren is het normaliter niet mogelijk om een vergunning aan te vragen. Het is een onderdeel van guerrilla marketing.

De uitvoering van een reverse graffiti of green graffiti campagne vraagt om een subtiele aanpak waarin wij gespecialiseerd zijn. Dankzij onze ervaring kunnen wij van tevoren een goede inschatting maken van eventuele risico’s en deze tot minimum beperken. Zo hanteren wij bij deze vorm van buitenreclame een maximum aantal uitingen per straat en/of gebied om onnodige klachten te voorkomen.

In sommige gevallen is het mogelijk toestemming te krijgen van de gemeente om een dergelijk reverse graffiti of green graffiti campagne te organiseren. In dit geval wordt de campagne doorgaans in samenwerking met een gemeente of provincie uitgevoerd. Dit geldt vaak voor campagnes die een maatschappelijk of publiekelijk karakter hebben. Om die reden is het in sommige gevallen wel mogelijk om een vergunning aan te vragen bij de betreffende gemeente of provincie.

Natuurlijkadverteren voert op jaarbasis honderden straatreclame campagnes succesvol uit voor zowel internationale bedrijven, midden- en kleinbedrijven (mkd), ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen, maar ook voor de ondernemer op de hoek.

Wat is het formaat van een sjabloon/mal?

Wij hanteren een standaard formaat van 1m2 (1000x1000mm) voor een sjabloon. Elke campagne is uniek en dat geldt ook voor het sjabloon of de mal, de mogelijkheden zijn dan ook oneindig. Dit geldt dan ook voor het formaat.

Verzorgen jullie ook het ontwerp voor het sjabloon/mal?

Onze designer kan met een paar instructies een mooi design opleveren. Mochten je het design van het sjabloon al gereed hebben en moet het alleen nog uitgewerkt worden kunnen wij dit uiteraard doen.

Is reverse graffiti of green graffiti schadelijk voor het milieu?

Het aanbrengen van reverse graffiti is niet schadelijk voor het milieu en is 100% duurzaam. Met behulp van water, een sjabloon en een hogedrukreiniger wordt de straatreclame aangebracht. Door gebruik te maken van de reverse graffiti techniek wordt er niets aangebracht maar spuiten we juist een selectief stuk op straat schoon.

Hoe snel kunnen jullie een campagne uitvoeren?

Doorgaans kunnen wij binnen 3 – 5 werkdagen een reverse graffiti campagne uitvoeren. Spoedopdracht zijn mogelijk mits de planning dit toelaat. Bij voorkeur direct bellen.

Wat kost een reverse graffiti of green graffiti campagne?

De kosten voor een reverse graffiti of green graffiti campagne zijn afhankelijk van de volgende factoren:

  1. Hoeveel uitingen moeten er worden aangebracht?
  2. Op basis van één of meerdere sjablonen/mallen?
  3. In welke stad of steden moeten de uitingen worden aangebracht?

Neem direct contact met ons op voor een prijsopgave of laat een bericht achter middels ons contactformulier.

Kun je overal reverse graffiti uitingen aanbrengen?

Reverse graffiti kunnen wij op openbare gebieden aanbrengen.

Het grote voordeel van de techniek reverse graffiti is dat deze vorm op locaties aangebracht kan worden waar het met de traditionele vormen van adverteren niet mogelijk is. Wij bepalen met de klant/opdrachtgever de gewenste locaties, gebieden en steden zodat de markeringen tactisch geplaatst kunnen worden en het beste resultaat behaald kan worden. De belangrijkste eis is dat de ondergrond vies dient te zijn om een contrast verschil te creëren. Op voorhand kunnen wij beoordelen of een ondergrond wel of niet geschikt is voor green graffiti. Wilt u weten of de ondergrond geschikt is? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.